fabrice holvoet par Th. Desorbay (1994).

Fabrice HOLVOET

Wilt U mijn laatste compositie ("Nocturne fantasque" voor strijkorkest) horen ? ...

 English      Click op de sleutelnocturne fantasque pour corch à cordes (1998)    Français


Biografie

Aktiviteiten

Concertagenda

Kontakt


Biografie

In 1985, het Europese Jaar van de Muziek, behaalde Fabrice HOLVOET zijn Licencie in Muziekwetenschappen samen met een Eerste Prijs Notenleer en een Regeringsmedaille voor gitaar. Dat waren de eerste vruchten van een opeiding bij diverse leraars (o.a. Beppe Ficara en Rosa Lacirignola voor gitaar).

In de franstalige afdeling van het Brusselse Konservatorium studeerde hij dan bij Norbert Leclercq (in de klas van Ilse Alfonso). Hij behaalde er vrij snel een Eerste Prijs en een Hoger Diploma voor gitaar, en dezelfde distincties voor Kamermuziek (in Brussel en Mons -Bergen).

Verder vervolmaakte hij zich bij verschillende vooraanstaande gitaristen, o.a. David Russell, Raphaëlla Smits, Michel Sadanowsky, Roberto Aussel en sinds kort met Pablo Marquez.

In 1990 richte hij het tijdschrift Guitares... op dat hij nog altijd leidt. Ter gelegenheid van het eeuwfeest van Andrés Segovia realiseerde hij een koncertreeks (met dia's) over de geschiedenis van zijn instrument (deze CD is de tweede opname van stukken uit dit concertprogramma). Als laureaat van de wedstrijd "Banc d'Essai" (georganiseerd door RTBF Radio 3) had hij al in 1992 een uitzending rond dit thema gemaakt. Zo probeert hij de verschillende aspekten van zijn talent in zijn talrijke aktiviteiten te suiten. Fabrice Holvoet speelt sinds 1990 op een gitaar van de Vlaamse bouwer Noël Callaert.
Zijn echtgenote Thérèse Desorbay illustreert ook zijn aktiviteiten: affiche, CD booklets... (virtuele galerie: users.swing.be/holvoet.desorbay/galerie.htm).

(vert. N.Callaert)


Kontakt

Fabrice HOLVOET
9, Karel Gilsonstraat - B-1601 Ruisbroek (Bt) - BELGIQUE

Een email    mail pourf.holvoet@euronet.be    een boodschap...

Omhoog


Retour à / Back to / Terug naar
Onthaal - Guitares... - Agenda - Contréclisse